Laxpytt med äggula

 
(4 portioner)
Ingredienser:
700g laxfilé (eller laxfilé i bitar)
salt
1 msk råsocker
vitpeppar
ströbröd
9-10 potatisar
1 gul lök
smör till stekning
hackad dill
hackad gräslök
4 äggulor
flingsalt och svartpeppar
 
Gör så här:
  1. Skär laxen i kuber. Lägg i laxen i en påse och krydda med råsocker, salt och vitpeppar. Skaka om lite lätt och lägg i kylen i ca en timme.
  2. Skala och koka potatisen så länge. Låt svalna när de är klara och skär dem i kuber.
  3. Hacka löken.
  4. Lägg potatisen i en stekpanna och häll över lite ströbröd och rör om. Stek tills potatisen fått gyllenbrun färg och härlig stekyta.
  5. Lägg över potatisen i en ugnsform när de är klara.
  6. Stek löken mjukt utan att det tar färg. När det är klart, häll löken över potatisen och blanda försiktigt.
  7. Ta upp laxen från påsen och klappa torrt med lite hushållspapper. Stek laxkuberna lite hastigt i smör, de får gärna ha lite rå kärna.
  8. När laxen är klar, blanda ihop med potatisblandningen och salta och peppra.
  9. Garnera med dill och gräslök och servera med en rå äggula till.
0 kommentarer