Jobbsökar-hjälpen: Motivation

Kommentera
Idag ska vi fokusera på att hitta energi och bli motiverad till att söka jobb! Jag vet hur det känns att kämpa varje dag och ibland får man dessa dagar då man har noll motivation, ork eller lust att söka jobb. Mitt enkla tips är faktiskt att skriva ett vecko-schema och personliga mål. Ge dig en "belöning" efteråt om du har lyckats pricka av dina mål, på så sätt kan du öka din motivation. Sätter du bara ditt jobbsök i system och organiserar upp det så kan det faktiskt gå väldigt bra. Sätt in någon ledig dag i veckan, så du inte behöver söka jobb varje dag.


 
Säger ditt huvud: -"Äh, jag orkar inte. Jag skjuter upp det i morgon"? Tänk om! Fråga dig själv varför du inte vill. Intala dig själv att "gör jag detta så har jag tid för annat efteråt!". Se ditt arbetssökande som ett jobb. Du behöver bara lägga ner 1-2 timmar om dagen. Det är egentligen ingenting med tanke på hur mycket tid som det verkligen finns på en dag. 1 eller 2 timmar om dagen är allt du behöver.
 

 
Ta gärna en extra stund och läs citaten ovan. När jag läste dem fick jag genast en tankeställare. Jag hoppas detta inlägg har gett dig lite motivation och pepp till att söka jobb. Känner du dig omotiverad en dag, klicka gärna in här. Lämna gärna feedback, kommentera gärna om du är arbetslös eller vill dela med dig av dina erfarenheter eller liknande. Jag lägger inte upp kommentarer öppet om du inte vill det.