Laxpytt med örtsås och ägghalvor

Detta recept är så gott, så enkelt och känns lite lyx i vardagen.
 
Ingredienser:
  • ett gäng potatisar
  • wokgrönsaker (eller broccoli, morötter och ärtor funkar bra. Välj själv för eget tycke och smak!)
  • färsk persilja
  • gräslök
  • laxfilé
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • ägg (Så många som ni vill ha)
Till såsen:
  • 3 dl creme fraiche
  • 1/2 dl grädde
  • dill
  • gräslök
  • örtsalt
  • kan även lägga till lite röd rom
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skala potatisen och skär dem i små bitar
  2. Höll över potatisen i en kastrull med vatten och koka upp till de blir lite al dente. Lite mjuka ska de vara.
  3. Under tiden som potatisen kokar, fräs grönsakerna i en stekpanna.
  4. Lägg över grönsakerna i en kastrull.
  5. Skär laxfiléerna i bitar och stek dem tills de blir klara. Häll över laxbitarna med grönsakerna.
  6. När potatisen är nästan klara, stek potatisen och krydda med färsk persilja, svartpeppar, gräslök och örtsalt.
  7. Blanda sedan ihop allt och värm upp tillsammans.
  8. Såsen: Blanda ihop creme fraiche och grädde, krydda med dill, örtsalt och gräslök. Blanda eventuellt i lite rom.
  9. Koka löskokta ägg. Eller gör pocherat ägg.
  10. KLART! Servera och njut!
0 kommentarer