Tacoköttfärssås-och potatismos gratäng

Detta ska vi testa ikväll. Köttfärs med tacosmak och potatismos som en gratäng. Såå gott! Lite som potatismoussaka fast med potatismos i stället. :-)
 
Ingredienser:
  • Blandfärs
  • Lök
  • Tacokrydda
  • Potatis
  • Mjölk
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Riven ost
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skala potatisen och lägg i kastrull med vatten och låt koka upp.
  2. Finhacka löken och fräs i smör i en stekpanna.
  3. Lägg i blandfärsen och bryn tillsammans med löken.
  4. Häll i tacokryddan och vatten (se instruktioner på tacopåsen)
  5. Låt puttra i några minuter
  6. När potatisen är klar, lägg över i en bunke. Ta fram en potatispress och pressa ner potatis till en mos i grytan. Tillsätt en klick smör. Häll i mjölk och rör om. Tillsätt mer mjölk för önskad konsistens. Krydda med lite svartpeppar och salt.
  7. Häll över köttfärsen i botten på en smord ugnsform. Bred på moset och strö över riven ost på toppen.
  8. Gratinera i 200 grader i 15 min.
0 kommentarer