Chilikyckling - 4 pers


Hittade detta smaskiga recept på vardagsmaten.se och tänkte dela detta direkt.

INGREDIENSER:
  • 500 g kycklingfiléer
  • 200 g champinjoner (burk)
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-4 cm röda chili (beroende på vilken styrka du vill ha)
  • 1 röd paprika
  • 2 dl créme frâiche lätt chili/paprika
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk matolja (att steka i)
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar (nymald)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk köttbuljong (pulver på burk)
  • ris
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt på vatten till ris. Koka sedan riset enligt instruktionerna på förpackningen. Öppna burken med champinjoner och häll över i en sil, låt rinna av och krama ur vätskan ordentligt. Strimla kycklingfiléerna. Hacka chili, schalottenlök och paprika i små bitar. 
2. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar. Stek i lite olja i en traktörpanna några minuter tills de fått färg runt om. Lägg åt sidan. Bryn champinjonerna tillsammans med chili, schalottenlök, paprika och pressad vitlök i lite olja ca 2-3 minuter. 
3. Blanda ner den stekta kycklingen i pannan tillsammans med crème frâiche, matlagningsgrädde, köttbuljong och paprikapulver. Koka ihop några minuter tills såsen blivit krämig.

Servera chilikycklingen med det kokta riset.
0 kommentarer