Fyllda paprikor

Kommentera
Ingredienser
  • 8 röda paprikor (ca 800 g)
  • 
350 g blandfärs
  • 
1 dl långkornigt ris
  • 
2 ägg

  • 1 gul lök
  • 
2 vitlöksklyftor
  • 
2 msk hackad persilja
  • 
1 msk starkt paprikapulver
  • 
salt

Tomatsåsen:

  • 2 burkar konserverade tomater
  • 
1/2 gul lök
  • 
1 dl vatten
  • 
1 tsk socker
  • 
1 msk olivolja

  • salt & svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
  1. Ställ in ugnen på 175 grader.

  2. Till tomatsåsen: Hacka löken och fräs den i olivolja tills den är genomskinlig. Tillsätt tomaterna och låt koka upp. Späd med vattnet. Tillsätt sockret och krydda med salt och svartpeppar. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter.

  3. Skär lock på paprikorna och kärna ur dem. Hacka lök, persilja och vitlök fint. Blanda med färsen, äggen och det okokta riset. Krydda med paprikapulver och salt.

  4. Fyll paprikorna med blandningen. Toppa inte för mycket, riset expanderar under tillagningen. Ställ paprikorna tätt i en ugnsfast form. Häll tomatsåsen över och baka paprikorna i cirka en och en halv timme. Det gör ingenting om paprikorna får färg.

  5. Servera de färsfyllda paprikorna tillsammans med tomatsåsen.