Saras korvgryta

 
Ingredienser:
  • en halv falukorv
  • 1 paket finkrossade tomater eller passerade
  • 1 1/2 dl matgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ärtor
  • peppar
  • salt
  • basilika
  • timjan
  • persilja
  • allroundkrydda
  • örtsalt chili/paprika (inget måste)
  • servera med: ris
GÖR SÅ HÄR:
  1. Börja förbereda riset.
  2. Under tiden vattnet kokar till riset. Skär falukorven i bitar. Stek korven på medelvärme.
  3. Krydda med peppar och allroundkrydda. Stek tills korven fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Häll i finkrossad tomat, rör om.
  5. Tillsätt 1 hönsbuljongtärning och rör om tills det är väl blandat.
  6. Häll i grädden, rör om.
  7. Häll sedan ner ärtorna och krydda med ovanstående kryddor och låt puttra på svag värme tills riset är klart!
0 kommentarer